Ep. 5: Cum recunoaștem primele semne de bătrânețe? Care sunt diferențele între femei și bărbați? #FrumuseteaeSanatate

Cum recunoaștem primele semne de bătrânețe? Care sunt diferențele între femei și bărbați?

Sunt chirurg, dar și cadru didactic universitar. Am început o campanie care este cumva misiunea mea! #frumuseteaesanatate este o campanie în jurul conceptului de frumusețe la care să ne raportăm în mod sănătos, echilibrat, cu stil și cu responsabilitate.

Al cincilea episod din campania #frumuseteaesanatate este despre cum apar semnele de bătrânețe.

ÎNTREBARE: Cum îmbătrânesc femeile și cum îmbătrănesc bărbații? Există o diferență de percepție, de raportare la zona de îmbătrânire?

Dr. Dinu Dumitrașcu: Da, din păcate este un pic nedrept pentru femei! Se pare că semnele de bătrânețe la femei apar cumva la perioada premenopauzei, la bărbați încep să se vadă undeva după vârsta de 50 de ani. Deci ar fi un decalaj de 10-15 ani între momentul când începe să se vadă vârsta pe o femeie și pe un bărbat. Știm 2 situații, expresii, nu te vezi cu cineva de mult și zici, e neschimbată, arată ca în liceu, e neschimbată, dar e și situația aia, vezi pe cineva, îl mai vezi doar după 1 an, 12 luni și zici Doamne ce a îmbătrânit, zici că 5 ani a îmbătrânit, ce e cu el, are probleme?, pentru că într-adevăr este un click, unde bătrânețea nu o percepi, după care ea se instalează brusc.

ÎNTREBARE: Când se instalează primele semne?

Dr. Dinu Dumitrașcu: La femei undeva, mai ales în jurul feței, la premenopauză, în cazul bărbaților, după vârsta de 50 de ani. Cum se poate folosi informația aceasta? Știind aceasta poate o să analizezi în anturajul tău și o să vezi că într-adevăr în jurul acestor intervale încep să apară semne de bătrânețe la nivelul feței, semne care sunt similare, dar și ușor diferite. De exemplu, la bărbați secțiunea pomeților începe să se aplatizeze, la femei apar fălcuțe pe linia mandibulei, la bărbați e mai accentuată căderea sprâncenelor, poate și din cauza greutății țesuturilor care este mai mare, la ambele vârste încep să apară pungi la ochi. Bărbații au un avantaj foarte mare, pentru că bărbații cu barbă pot să-l ascundă foarte ușor. Pentru femei…  este mai dificil să își acopere aceste semne ale bătrâneții.

ÎNTREBARE: Să spunem că ne apropiem de vârsta de 40 de ani.Intervenim sau nu intervenim?

Dr. Dinu Dumitrașcu:  E mult mai simplu, așa teoretic pare foarte complex, foarte multe elemente ca să poți să iei o decizie. De fapt, e foarte simplu: te uiți în oglindă, te uiți în poză și știi singur momentul când te decizi să faci ceva, momentul în care nu te mai regăsești cu imaginea pe care o vezi, probabil că e momentul ca să intervii, dacă vrei. Dacă apar elemente de bătrânețe și le lași, fără să intervii devin din ce în ce mai greu de sau chiar imposibil de corectat. Așa că dacă cineva își dorește ca să nu se vadă pe fața lui trecerea anilor ar fi bine să înceapă din timp, apariția primelor semne. Pentru că s-a observat sau imaginați-vă așa ca și cum ar fi 2 gemeni identici care îmbătrânesc în paralel și unul nu-și face proceduri și altul își face proceduri, la o distanță de 10-15 ani de la acest moment ipotetic de start, persoana care și-a făcut proceduri o să arate mult mai tânără, ea previne îmbătrânirea, față de persoana care nu și-a făcut proceduri, la care va fi foarte greu și scump, dar foarte greu de a o readuce măcar să semene cu geamănul celălalt, care a început să prevină mult mai repede semnele îmbătrânirii pe față.

Redactat de Dr. Dinu Dumitrascu

Sunt dr. Dinu Dumitrașcu și am bucuria de a îți prezenta metode inovative care vor asigura armonia chipului și trupului tău. Indiferent de vârstă, o femeie poate fi frumoasă prin tehnici sigure: atât prin intervenții non-chirurgicale, cât și prin intervenții chirurgicale perfect executate, cu responsabilitate și dedicare.

Implant sani

Non-chirurgical

Liposuctie

Marire buze

Proceduri corporale

Rinoplastie